Sportmedisch advies en sportkeuringen

Sport- en keuringsarts

Voor sportgerelateerde klachten voorzie ik speciale momenten van raadpleging. Gelieve steeds telefonisch een afspraak te maken op 011/21 12 21.

Dr Michael is erkend keuringsarts van de Vlaamse Gemeenschap. Voor sportkeuringen neemt u best telefonisch een afspraak op 011/21 12 21.

Sportkeuring is afhankelijk van leeftijd, sport en intensiteit. Via de website www.sportkeuring.be kan u een vragenlijst invullen. Vervolgens zal blijken of het nodig is u tot mij te wenden. Gelieve de vragenlijst af te printen en mee te nemen op de keuring.

De keuring zelf zal bestaan uit een anamnese, overlopen van de vragenlijst, een klinisch onderzoek in rust en eventueel dynamisch. Tevens kan, indien nodig, een rust ECG genomen worden, spirometrie , een inspanningsECG of VO²-max test.

Voor conditietesten kan u bij ons terecht voor lactaatmeting, VO²-max bepaling. Met deze resultaten worden uw trainingsgrenzen bepaald.

De technische onderzoeken behoren niet tot de door het ziekenfonds terugbetaalde medische prestaties. Sportkeuring kost 50 euro en neemt zo’n 45 min in beslag.

Lactaatmeting en/of VO²-max testing kost 75 euro en neemt +/- 1 uur in beslag.